Sport & Recreatie :

Voor liefhebbers van actieve vakanties zijn er tal van sportieve en recreatieve inhoud:

Voor diegene die een actieve vakantie prefereren zijn er op Rab verschillende mogelijkheden voor het beoefenen van allerlei sporten, gaande van duiken, waterglijbanen, waterskiën, jetskiën, surfen, huren van een boot of een pedaalboot,  parapenting, tennis, strandvolleybal, voetbal, basketball, handbal, tennis, mini golf, jeu de boule, fietsen, trekking, etc.

Om uw nieuwsgierigheid te wekken en om gans Rab en omstreken te verkennen op allerlei manieren, hebben wij hieronder en in ons informatieboek in het restaurant Pivac voor u het een en ander uitgezocht en hopen hiermee uw vakantie tot een onvergetelijke ervaring te maken. Zo kan U Rab ontdekken en liefhebben zoals echte kenners .

Het eiland telt 22 km in lengte vanaf cape Sorinj tot cape Glavina. De breedte van het eiland is 11 km. De totale lengte van de fietspaden ( veel zijn er enkel toegankelijk voor mountainbikes ) is 157 km. De totale lengte van de wandelpaden is 144 km.

Wandelpaden op het eiland Rab :
Het Premuziceva-1 trekkingroute brengt ons van  de camping in Lopar , naar de “Matkici” nederzetting nabij de “St. Peter’s “ kerk in Supetarska Draga . Het pad loopt over de grote bergrug van Rab en door de verscholen “Fruga” vallei. Het is aangeraden iets te drinken mee te nemen want de route is ongeveer 8 km lang en je bent er een flink deel blootgesteld aan de zon en een ander deel loopt door het bos. Het  “Lopar” deel van de route is blootgesteld  aan de “Bora” en is niet  geschikt voor fietsers

Het  Premuzceva 2 trekkingroute loopt van Kampor door het beschermd “Dundo” bos naar de zuidkust van “Kalifront” Daar verder langs de kust naar Frkanj , en eventueel tot aan de “st Eufemija” baai.  Het 15 km lange pad loopt voornamelijk door de bossen. Er zijn rustplaatsen in Gozinka cove , Suha Punta en in het toeristisch seizoen in Frkanj . Het kustgedeelte is blootgesteld aan de “sirocco” en is niet geschikt voor fietsers.

Het parcours Rab-Maman  brengt ons van de stadsmuren langs de St. Euphemia baai en op onze weg komen we door het dorp  Gonar, dan komen we aan in Supetarska Draga en rond het schiereiland Dumići en langs de kust naar de zeestraat, die Supetarska Draga scheidt van het kleine eiland van Maman. De weg is ongeveer 14 km lang, naargelang de route die u koos, meestal op een breed pad en op de boulevard, die ook geschikt zijn voor fietsers. Restaurants bevinden zich in de St. Euphemia in Kampor, Gonar en Dumići en natuurlijk het restaurant Pivac .

Jeu de boules :

Rab heeft zijn eigen Jeu de boulesvereniging en in elk dorp is dan ook een "bocciabaan". De beste spelers van het eiland  spelen allemaal mee in de beste club van het eiland Rab de  BK Albatros Rab Club. De bal was vroeger steeds uit hout vervaardigd, maar de laatste jaren is die steeds uit metaal. De banen staan ook ter beschikking van de toeristen en u kan steeds deelnemen op zondag bij de trainingsspelen van de plaatselijke verenigingen. Er wordt steeds om wijn gespeeld dus doe uw best...dit is de beste manier om te verbroederen met de plaatselijke bevolking.

Palit: tussen het Tamaris Hotel en het sportveld

Banjol : Padova II

Mundanije : bij de school

Barbat : bij de school

Kampor : in het sportcentrum

Supetarska Draga : bij de school

Frkanj : Frkanj restaurant

Paardrijden  : 

De ranch bevind zich  in Kampor, maar  3 km van het centrum. Het is omgeven van wondermooie natuurlijke schoonheid, die een toevluchtsoord biedt weg van de stads drukte, lawaai en het dagelijks leven. Op de ranch zijn 2 prachtige Lippizaner Nera en Haflingerka (Pony) Hummi die kan worden bereden, alleen of met de hulp van een paard leider.
Live op de ranch ook 2 mini-geiten, die elk kind zal verrukken.


Ons aanbod

- paardrijden voor kinderen en volwassenen
- huurpaarden voor ervaren ruiters
- Cross-Country

Uw bezoek is een onvergetelijke ervaring!

 

 «Ranch Vanessa»
vl.Sandre Debelić
Palit 102 
GSM: 099 2155142

 

Strand-volleybal:

The Rajska plaža- Het beroemde  Paradise Beach in Lopar- is reeds vele jaren de plaats waar in de zomer de Kroatische volleybal kampioenschappen worden gehouden, tevens is het hier waar de  Alpe Adria Cup doorgaat. Door het zandstrand in Lopar  is het de ideale plek om strandvolleybal  te spelen. Andere plaatsen zijn het  Eva Hotel in Suha Punta, op het strand van het naaktstrand van Frkanj, in de baai van Padova in Banjol en in Barbat bij de  Santos disco.
 

Stuurbrevet:

Als je ooit hebt overwogen een vaarbewijs te behalen is het nu misschien de gepaste moment . In de Sanda Atlantic maritiem bootschool kan je een cursus volgen voor het behalen van het volledige kapiteinsbrevet A en B welke door het kroatisch ministerie voor zeevarend toerisme , transport en ontwikkeling worden verlangt .

Tel 00385 98909 58 64

Brevet A ~1500 kuna , Brevet B ~ 3000 kuna

Lokatie : De steiger aan het Istra Hotel  

 Email  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Fiets verhuurdienst :

Tourist Agency Matovica: Kampor 367: Tel ( 00385 51 ) 60 41 99

Hotel Carolina: Kampor : Tel ( 00385 51 ) 66 94 28

Yacht Charter La Stella: Barbat 20: Tel ( 00385 51 ) 72 16 71

Numero Uno : Rab : Tel ( 00385 51 ) 72 46 88

Numero Uno : San Marino Plaža : Tel ( 00385 51 ) 77 50 73

Neptun : Banjol 827 : Tel ( 00385 51 ) 72 15 36

Fietsen worden verhuurd  in Rab tegen € 17 per dag. E bikes tegen € 40 per dag .

Sportvissen :

U heeft een visvergunning nodig, die kan u bekomen in de sportviswinkel in Rab tegen de volgende tarieven:

60,00 Kuna voor 1 dag

150,00 Kuna voor 3 dagen

300,00 Kuna voor 7 dagen

700,00 Kuna voor 30 dagen

 

Onderwatervissen met flessen en onderwaterpistool is verboden! 

Zee Kajakken- SKA: 

96 baaien, een 200 tal stranden groot en klein, 38 kapen en 20 rotsen tonen aan dat onze kust gevuld is met inkepingen. De  beste manier om dit te ervaren is er per kajak rond te paddelen. Zo roei met SKA door een magisch avontuur waarbij je  de originele schoonheid  van fauna en flora rond de 103,2 km kust rond het eiland Rab  kunt bewonderen, (116,17km met de kustlijn van de kleine omliggende eilandjes incl). De kracht van de natuur is duidelijk merkbaar aan de smalle, hoge klippen  van de Kamenjak (408m) welke zijn gevormd door honderden jaren de harde noorderwind met windsnelheden tot 200km/u. Je kan bij SKA een kano huren en zelf op avontuur gaan, of met een gids die de omgeving als zijn broekzak kent hoewel zij ook nog wel eens iets nieuws ontdekken. Adres- Banjol 341 nabij Hotel Padova  Tel: 800385)959 010 109 - Website: www.croatiakayakadventures.com

Phone:(00385) 959 010 109

www.sea-kayak-expedition.com/Island_Rab

Voor 1 Pers. kajak- € 32 per dag.

Voor 2 Pers. Kajak - € 47 per dag.

 Tennis:

Er zijn verschillende tennis-sites op het eiland Rab waar men een tennispartner vindt of waar men tennislessen kan nemen. De grootste tennisvelden zijn te vinden in Lopar - dichtbij het Hotelcomplex in San Marino, in Kampor in Suha Punta en de velden bij het Imperial hotel in de oude stad.

Tafeltennis:

Tafeltennis  kan  men natuurlijk op Rab ook spelen. U kan bijna gratis spelen in  San Marino op de camping van Lopar, in Kampor in het Suha Punta hotel ressort, in Banjol op de camping van Padova III en in Palit aan het Imperial Hotel.

Paintball:

Heeft u zin om met gelatinekogels gevuld met voedingswaren-verf op uw vakantiegangers te schieten ? Neem dan contact met de Paintballclub van het eiland Rab , deze is gelegen in Supetarska Draga :Paintball club "RAB"- Supetarska Draga 473 -Tel 00385  99 69 86 681- Tel 00385  95 87 20 873.

Mini- golf:

Het eiland Rab heeft geen golfbaan- 93 vierkante kilometer is nu eenmaal te klein voor zoiets groots. In plaats van dit zijn er verschillende plaatsen waar men tegen een zeer democratisch prijsje  kan gaan minigolven: U kan gaan spelen aan de camping van Lopar in San Marino, in Kampor aan het Carolina Hotel, in Banjol aan de camping Padova III  en in Palit aan het Imperial Hotel.

Duiken:

Rond Rab is de onderwaterwereld zeer interessant door de meer dan 2000 jaar oude site ontdekt door Riko, de onderwatergrotten in de buurt van San Marino, de verschillende scheepswrakken …. enz. Kijk voor verdere informatie in onze info map in het restaurant Pivac. "Aquasport".

www.aquasport.hr 

Rent a Boat " Rab Rental " :

Een bootje , rubberboot of speedboot maakt deze vakantie echt af. Met de boot kan u hier vele baaien ontdekken.

Het eiland Rab is voor liefhebbers van bootvaren een echt paradijs, zo kom je op plaatsen waar andere niet komen zoals,  de kleine eilandjes  Maman, Srednjak, Sailovac, Dolin, Laganj, Dolfin, Goli, Grgur,... Deze eilanden hebben zeer mooie zandstranden.

adres : Šetalište Kralja Petra Krešimira IV/2 .

Boat excursie's " Vojka "

 

De zuster van de heer Pivac is kapitein op de toerboot  Vojka. Met deze boot kan U elke dag een andere uitstap  en ook een lekkere picknick op een onbewoond eiland meemaken. De ligplaats is in Rab .Kijk voor verdere informatie in onze informatiekaft in het restaurant Pivac in Supetarska Draga.

Buiten de vruchtbare vallei van  Lopar, heeft Lopar veel zandstranden. Het meest bekende en ook het drukste is het  Rajska plaza, ideaal voor de niet zo ervaren zwemmers of families met kinderen. Aan de andere zijde van Lopar zijn de bekende nudistenstranden Ciganka, Sahara en Stolac.

 

Door het ondiepe water met zandbodem is het water daar steeds het warmst, ideaal voor kinderen, of voor mensen met een boot de ideale plek om te ankeren in een baai verscholen voor de wind.

Fietspaden op het eiland Rab:

1 :Planinarska Obilaznica Kamenjak

 Otok Rab (KT1) - Fruga - Dolac (KT2) - Kamenjak 409m (KT3) - Srednjak 331m (KT4) - Pantunja (KT5) - Beli Novica- Lokva - Mišnjak (KT6)- trajekt 

 

Duur:7-8h        Afstand:21km       Hoogte: 409M       T - N1

      KT1-KT = 2h20' DP - 5,5km   

  KT4-KT5 = 1h30' DP - 3,5km 

 KT-2KTR = 2h30' DP - 4km

   KT5-KT6 = 1h20' DP - 4,5km 

 KT-3-KT4 = 1h30' DP - 3,5km

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. RAB - Supetarska Draga, Sv Petar - Vela Draga, Premužićeva staza - Fruga - Kruna - Lopar- San Marino, kupalište kamp 

Duur: 2h15'       Afstand:8km      Hoogte: 80M       T - L1

 

3.Rab - Mundanije - Vela Draga - Vidikovac - Kamenjak 

Duur:1h20'      Afstand:4 km      Hoogte: 409 meter       T - L3 

4.Barbat - Keki - Knezići - Sveti Damjan - Srednjak 

Duur:40 min      Afstand:3 km       Hoogte:331 meter       T - L3 

5.Barbat - Kaštel - Pantunja - Lokva

 Duur:30 min      Afstand:1,5km       Hoogte: 90 meter      T - L1 

6.Supetarska Draga, Krasovica - Krasić - Fruga - Krasić

Duur:2h      Afstand:8km      Hoogte:80M       T - L1

7.Rab - Sv. Ilija - Vršani - Fafanđeli - Gonar

Duur:2h       Afstand: 8km       Hoogte: 100M       T - L2

8.Rab - Palit - Travaši - Vršani- Supetarska Draga, sv. Petar, Matkići, Fruga - Kruna  - Lopar- San Marino, kupalište kamp

 Duur:2h30'      Afstand:10km       Hoogte: 200M       T - L2

9.Kampor, sv.Eufemija - Plogari,š.k. - Kampor, Ružići - Gonar

Duur:1h30'       Afstand:6,5km       Hoogte:80M       T - L1

10.Suha Punta - U. Gozinka- Nka- U. Čifnata- Uvala Kristofor, Premužićeva staza- Plogari- Kamporsko Polje- Frkanj- U. Kandalora- U. Matovica- Suha Punta

Duur:2h40'       Afstand: 10km       Hoogte:80M       T - L1

11.Kampor, Gulići - Vršani - Supetarska Draga, sv. Petar - Matkići - Fruga- Kruna- Lopar, San Marino, kamp

Duur:2h20'       Afstand: 8km       Hoogte: 200M       T - L1 

12.Turistička obalna šetnica- Kaštel - Uvala Banjol - Uvala Padova I. - Rab - Sv. Eufemija - Frkanj

Duur: 210 min       Afstand: 14km

13.Kružna turistička šetnica- Lopar, kamp - Stanišće - Krasovica, Vidikovac, Zlatni zalaz - Jamina Draga, Jamina - Lopar Kamp  

Duur:1h40'      Afstand: 4km       Hoogte:140M       T - T3

14.Turistička šetnica- Lopar,Kamp - Jamina Draga,Jamina - Šp. Pečina - Lopar,kamp

Duur:1h       Afstand:1,3km      Hoogte: 100M       T - T2

15.Turistička šetnica Kaštelina- Ružići, u. Miral - RT Kaštelina Ružići, u. Miral

Duur: 40'       Afstand: 0,9km       Hoogte: 0M       T - T2 

 

Jetski's worden het meest verhuurt in San Marino ( Lopar )

 

 

Surfplanken worden hier en daar nog wel verhuurd.

 

 

Waterskiën is de sport die in de wateren rond Rab veel beoefend word.

 

Snorkelen rond de eilanden en kliffen is een zeer prettige bezigheid.

In de zoetwaterbaai Zavratnica kan men ook goed snorkelen er ligt een oude overzetboot gezonken.

 

 

Rolschaatsen of inline-skaten kan men over het ganse eiland , maar gemakkelijk is wat anders door de hoogteverschillen. 

 

Met een quad , scooter of een buggy kan men hier het ganse eiland verkennen. 

Die worden op verschillende plaatsen verhuurt .

 

 

Biljarten kan men in hotel Padova in Rab .

 

 

Voor de jeugd is het hier een paradijs om te skateboarden .

 

 

Dansen kan men op verschillende plaatsen in Rab , Megadancings zijn er echter niet .

 

 

Zwemmen kan men in zee hier zeer goed, het water is zuiver en warm. 

 

 

Dolfijnen zijn er vaak te vinden rond Rab , goed uitkijken is de boodschap .

 

 

Een kampvuurtje op een onbewoond eiland lijkt prachtig  maar is verboden.( voor het grote gevaar van bosbranden)

 

 

Winkelen , voor de mensen die hier interesse hebben , winkels genoeg in Rab , maar echte chique winkels zijn er maar enkele in Rab.

Ga eens op een dag met de Catamaran een dagje winkelen in Rijeka ( tijdstabel is te vinden op de rol-down menu van de overzetboot )

 

 

Smeer U maar goed in want zonnen kan men hier met overdaad .

 

 

Trampoline en Bungy - trampoline springen kan men in San Marino en in de stad Rab .

 

 

Op  de drie eilandjes in de baai van  baai Supetarska Draga en in  de verschillende grote baaien van Lopar en  San Marino bevinden zich vele zandstranden.

 

 

Aan het grote zandstrand van San Marino bevinden zich 3 waterglijbanen

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok