Het Eiland Rab :

In de omarming van de eilanden Krk, Cres en Pag in de Kvarnerbaai en aan de voet van het Velebit gebergte, ligt aan de zeeoppervlakte zoals een kreeft in een diepe slaap verzonken het eiland Rab . Laat U niet misleiden door de dorre aanblik van het eiland. Vanaf het vasteland ziet men Rab zoals een maanlandschap in een azuurblauwe zee.

Dit is enkel maar schijn, het enige wat men zo ziet is het Kamenjakgebergte met zijn 408 m het hoogste punt van het eiland! Dit gebergte is kaal aan de zijde van het vasteland omdat het bescherming biedt aan het ganse eiland tegen de wind vanuit het Velebit gebergte . Aan de andere zijde van Rab is het ganse eiland omringd door honderden kleine baaien, omgeven door helder water. Deze zijde is ook zeer vruchtbaar en groen. Rab telt de meeste zon-uren en door zijn ligging ook een kalme zee .

Wanneer men de overzetboot komt afgereden, ziet men aan de linkerzijde het dorp Barbat liggen, zonder een echte overgang rijdt men door Banjol, na het benzinestation nog ongeveer 1 km .  Daar rijdt men rechtdoor richting Rab stad, hier slaan wij rechtsaf richting Lopar. We rijden dan eerst door Mundanije, het enige dorp dat niet aan de kust ligt, en komen dan in Supetarska Draga .

Hier is een afslag naar links, voor Supetarska Draga Donja, ( daar bevinden zich ons pension Pivac en de huizen Marot ,  Dumić , Uradin , Biserka , Precca ( Marina ) , Župan , Reza , Šime , Milan, Antonio , Tariba , Mali ,Mare , Marta en Rent a Boat Precca. Aan het einde van de baan staat aan de waterkant een bushokje en splits de weg zich naar boven of rechtdoor en ziet u ons pension Pivac liggen.

Als je dan de weg naar boven rijd kom je aan het huis Noël, Rent a Boat Denis , de duikclub Aquasport, en de huizen Tanja , Precca , Mirna en Slavica , of naar rechts richting Supetarska Draga Gornja, Lopar en San Marino ( daar bevinden zich de Jachthaven en de huizen Jelena en Plješa).

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok